tisdag 31 mars 2009

Knock knock!
- Who`s there? -Ali.
-Ali who?
-Alien
;-)

torsdag 26 mars 2009

Skugga, skugga på väggen där....

Skuggor är fina. Det krävs sol för att dom ska finnas. Vaknade upp vääldigt tidigt här om morgonen, av att solen lös så fint på den annars så tråkiga fasaden utanför sovrumsfönstret.
Utan glajjor och nästan sovande lyckades jag häva mig upp på armbågen, grabba tag om kameran och dokumentera detta.

tisdag 24 mars 2009

Rolig historia!

Vid en vägkontroll blev en personbil stannad. Bilen kördes av en man och i baksätet satt det en pingvin. Polisen blev förskräckt när han såg pingvinen. Han sa åt mannen att genast köra pingvinen till ett Zoo. Mannen lovade att han skulle göra det.
En vecka senare blir som av en slump samma bil stannad av samma polis. I baksätet sitter pingvinen, nu iförd solglasögon.
-Sa jag inte åt dig sist att du skulle köra pingvinen till ett Zoo, sa polisen.
-Ja det gjorde jag också, sa mannen.
-Fast nu är vi på väg till stranden.
(Var bara tvungen att göra en illustration till historien)

söndag 22 mars 2009

Morgonpromenad

Startade dagen med en promenad i vårsolens glans. Folktomt på Södermalms gator. Förutom alla småbarns föräldrar och hundägare som var i gasen. Frukost åtnjöts på en kall parkbänk (tror jag la grunden för en redig urinvägsinfektion hehe).
Jag tycker verkligen om budskap och bilder man ser i gaturummet. Det tillför mycket. Jag får en känsla av liv. Många olika liv som möts och vistas i samma rum. Pärlplattor är kul. För mig representerar de någonting gulligt och snällt, så när de hamnar i gaturummet som är lite mer "rough" blir det en trevlig kombo (Bortse från att pärlplatts-gubben är bajare).
Trevlig söndag!

Frida

Har köpt en tygväska av min duktiga vän Annika som gör väskor under namnet Annika Therese. Jag är grymt nöjd med min vår-väska. Hon tillverkar dem i linnetyg och gör egna tryck på dem. Jag köpte en med ett Frida Kahlo-tryck. Hon trycker även Johnny Cash, Charlie Chaplin, Bob Dylan..mfl.

fredag 20 mars 2009

Äppelträdet del 2

Och sen är det det där att veta när man är klar. Svår avvägning. Efter ett tag kan utvecklingen av det man skapat gå bakåt. Alltså man gör om och lägger till med risk för att sabba något man kanske e nöjd med. Det är som en balansgång som ofta för min del slutar med övermålning...
Jag fortsatte lite på den idag. Förstärkte visa partier och la till någon detalj.

torsdag 19 mars 2009

Målarprocess - Äppelträd

Centrera Här är några av stegen i processen. Det är ju i görandet det händer och är intressant tycker jag. Det känns som att det är så med det mesta. Under processen växer och skapas något på ett dynamiskt och oförutsägbart vis. Det är som att resa, man kanske har bestämt vart man ska resa men inte hur. Det som händer på vägen kan man inte räkna ut men det kommer påverka resan. Produkten känns mer statisk. Som att resmålet är nått.
Fick några dukar i födelsedagspresent. Och i kväll har den första nyttjats. Äppelträdet är inspirerat av ett pussel som den kvinnan jag är personlig assistent till äger. Pusslet måste vara från 70-talet och en pusselbit föreställer ett äppelträd likt tatueringen på målningen.
På något sätt känns det lite läskigt att visa sånt som jag skapar här på bloggen. Känns lite utelämnande på något sätt. Vet inte om någon känner igen sig. Det man skapar är ju så personligt. Och det som är personligt kan lätt vändas till sårbarhet. Samtidigt känns det jävligt skönt att vara sårbar och visa lite grejer här,
och sen stå för det.

Se opp i backen... del 2

Det var i Hemavan/Tärnaby det hände... Vi var 6 brudar på resan. Redan första morgonen när vi skulle promenera till sportshopen och hyra utrustning kände vi att någonting var fel. Vi mötte inte en enda människa på vägen. Tärnaby var en spökstad. Perfekta början på en klassisk skräckfilm.......
....Viskande budskap kom med vinden, fjällbjörken stod död och gles på fjället, och sen kom den tysta dunkla dimman..... Nä skämt å sido vi hade en fantastisk resa. Fast under sista middagen spann vi vidare på skräckfilmstråden..... muhwaaaahaha. Tror att det skulle kunna bli ett riktigt tungt material. Någon som är intresserad av ett skräckfilmsmanus?
Vi lyckades undvika sportlovsveckorna så det var ett otroligt lugn.... På första bilden kan ni beskåda våra skidor som på ett väldigt "stabilt" sätt fraktas hem på en spark. Gillade den lilla gula stugan som med snälla ögon tittade på en varje gång man passerade.

onsdag 18 mars 2009

tisdag 17 mars 2009

Min framtid?

Har varit och åkt skidor sen förra ons. Kom hem igår å e sinnessjukt trött. Lite bilder från resan kommer någon annan dag.

Hittade precis en utmaning på nätet:
1. Skriv ditt födelsedagsdatum( 5 mars) på Googles bildsök.
2. Ladda upp den andra bilden som visas.
3. Bilden ska representera din framtid.

Beskåda min framtid.

Bilden (konst.wordpress.com) föreställer en målning; Borgardam från Bologna av Jean Barbault. Hur ska man tolka det här? En svart/vit tillvaro med halva ansiktet dolt. Omgiven av kolon-försedda stenbyggnader. Väldigt kvinnliga kläder. Hhmmm..... Jag blev iof glad att det blev en målning snarare än något konstigt fotografi. Nä måste nog fundera en stund på hur jag ska tolka detta viktiga budskap. Det blir nog i sängen på min kära spikmatta som för övrigt var med på skidresan.

måndag 9 mars 2009

sysysysysysysys

Sydde en väska till min underbart kära väninna i helgen. Kändes så skönt att skapa något. Jag har känt att jag inte har haft ro till det på länge. Tyget är en gammal trevlig gardin som jag inhandlade förra veckan. Jag tryckte även ett internt budskap på väskan. Hade ingen textilfärg hemma så det fick bli med akryl. Apropå att jag har svårt att ta ändan ur vagnen är detta en 6 månader försenad födelsedagsgåva, bättre sent en aldrig.

Min vän Sharon!

söndag 8 mars 2009

Kinky Rockcarvings

Jag var på en bok-release igår för boken Kinky Rockcarvings, skriven av Hjalmar Olsson.
Boken utgörs av en samling hällristningar från bronsåldern som Hjalmar har studerat och skrivit humoristiska texter till. Hällristningarna visar den dominerande mannen med mycket könsorgan, vapen och båtar. De sexuella aspekterna är påtagliga. Kvinnorna lyser med sin frånvaro. Det nakna och sexuella innehållet talas det sällan om.
Hjalmar lyfter fram något nytt med väldigt mycket humor. Väldigt roliga tolkningar av bilderna. Har precis bläddrat en lång stund i mitt exemplar, och jag bara stört diggar! Det här är riktigt roligt. Här kan ni läsa mer om den! "Hard dick winning over limp dick"

I det fria

Den här toan stod helt plötsligt bara där. Utomhus. Det är exakt samma modell som jag har hemma. Undrar om man skulle få böter om man kissade i den? Det är ju nämligen olagligt att pinka i det offentliga. Kostar ju typ 800-900 kr om "farbror blå" tar en med byxorna nere. Det får mig osökt att tänka på Jackass - the Movie. En av killarna går in i en affär där de säljer toalettstolar . Och drar ner byxorna, sätter sig på en toa, tar fram och läser en tidning och bajsar på riktigt..... Otroligt roligt.

lördag 7 mars 2009

Matnyttigt

Bilden visar en tallrik med intorkad fil och musli.
För ca 19 timmar sedan avslutade jag min frukost.
Tallriken står kvar vid datorn.
Jag har varit hemma i många timmar och sett tallriken.
Men jag orkar inte bry mig om den.
Varför? förmodligen lathet.
Fast å andra sidan bor jag i en 1:a det är bokstavligt talat 6 steg till köket från dator (provgick precis, UTAN att ta med talriken).
En del saker bygger upp ett stort motstånd inom mig.
Och ju längre tiden går...... desto svårare blir det.
Det här speglar nog tyvärr fler områden i mitt liv.
Tanken på att ta upp tallriken, transportera ut den i köket, skrapa av den, lägga den i blöt och sen diska den verkar ju såå trist.
Att se lathet som enda faktor i det här läget är för lätt.
Näe, tror det är psykiskt. Kanske skulle behöva hypnos.
Jag har ju gått grunt i lägenheten massor sen jag kom hem,
så varför inte ta med tallriken i farten?
Det är enkelt; jag har ingen lust!

torsdag 5 mars 2009

Med rumpan bar.... jag firar denna dag

Idag fyller jag 27 år!
(I bakgrunden kan ni skymta min käre pappa iförd vad man kan ana är dåtidens hetaste badbrallor)

onsdag 4 mars 2009

I helgen

Jag blickar tillbaka mot helgen.
Många ljuspunkter!
Har börjat på det som förmodligen kommer bli århundradets bästa c-uppsats
med århundrdets bästa partner, Helena.
Eftermiddagsbio med kär vän.
Öl och mys med kära V och S i gamla stan.
Kollade på systers basketmatch - och hon var bäst!
Födelsedagsfest för Anders med -
bästa sällskapet, öl, legendariska rockklassiker
och biljard/nineball (se Erika på bild).
Brunch och promenad på isen med Erika.
Samt blå himmel!