onsdag 29 april 2009

Rena Ramar

I några veckor har det hängt 5 ramar på en vägg i vardagsrummet. Köpte dom på loppis för en ynka slant. Ramarna är iof i ett ynka skick, om man säger så. Dom har gjort sig ganska bra över mitt bästa soprums-fynd, schäslongen.
Fast nu testar jag med bilder i. Eller rättare sagt har bara hittat två foton som passar. Det är två bilder jag verkligen gillar. Den ena är på mina föräldrar för en massa år sen. Jag tycker bilden är cool för enligt utsagor är den inte iscensatt som man kan tro. Mamma satt på en stol i sin lugna vrå minding her own, pappa kommer in i rummet bärandes på ett vitt lakan, vilket inte tycks vara några konstigheter. Pappa märker att Bertil tar fram kameran och eftersom han gärna aldrig är med på bild hinner han skyla sig med lakanet. Mamma märker efteråt att bilden är tagen. Detta är vad man har berättat för mig. Den andra bilden är Jonas som liten pojkvasker som sitter i ett hav av mönster. Han är vit i håret som Emil och ser så där utmattad ut som bara buspojkar gör efter en heldag med bus. Dom här är dom ända fotografierna vi har på väggarna. Skönt. Få se om jag hittar några andra foton som kvalificerar sig till dom tre resterande ramarna.

Den dagen..

....den lyckan. Idag var jag hos Prylpinglan för att välkomna hennes dotter till världen. Vi fikade och bebisen låg och gullade sig brevid. Så fin är hon! För ett ögonblick såg jag mig själv springa från Prylpinglan med bebisen under armen. Jag hejdade mig i tid. För ett ögonblick såg jag mig själv av misstag råka riva bebisen med min klocka så hon började blöda. Jag tog av mig klockan. För ett ögonblick såg jag mig själv i situationen med min bebis.

tisdag 28 april 2009

Köpt tuschpennor

Trevligt det var nu när lönen kom. Jag sprang genast till Inspira som ligger vid konstfack och köpte tuschpennor som H tipsade mig om. Dom har hur mycket olika sorter som helst. Jag köpte ett gäng promarkers, 2 poska och en burk flytande tusch. Har inte prövat den flytande än men det ska bli intressant vill jag lova. Jag håller ju som sagt på och prövar mina vingar när det gäller att måla med tusch. Här är två teckningar med lite olika karaktär. Känner mig lite nöjd med dom på nå` vis, om man får säga det själv. Jag kallar dom; Vårkänslor och Posh Jojjo.

måndag 27 april 2009

Helgen i fyra bilder

Den är så fin, stor och fylld med massa fina färger. En liten nyckelpiga såg den och satte sig på den - jag pratar om E:s tatuering.
Satt ute i gräset hela lördagen med kaffe, ritblock och grymma vänner som avlöste varann. En röd korkades upp under eftermiddagen. Satt å pratade, tittade på båtar, tittade på en dam som hade problem att få upp hängmattan......
Har börjat den stora rensningen av mina gammla prylar som fyller min vind, min garderob och mina föräldrars källare. Kommer bli ett låååångt projekt men nu har det börjat. När jag var liten gillade jag prylar. Det har inte ändrats.
KONSERT.... ack så längesen och oj vad jag behövde det. Salif Keita från Mali uppträdde på konserthuset. Instrumenten, musiken, tonerna, dansen... det var kärlek rakt igenom kan man säga. Fick sån galen energi känner jag.
Så! Det var helgen. Det har blivit en liten tradition det här med en helg-redogörelse märker jag, gillar det så det fortsätter jag nog med.
Fred!

torsdag 23 april 2009

Min syster å jag...

.... har lika skitiga vita tygskor.
Jag tycker om skitiga skor.
Jag tycker att det visar att man lever.
Jag tänker på skor som på människokroppen.
Alltså en gammal person ska vara skrynklig, ha ärr, grått hår och några gröna skrynkliga tatueringar....
Det ska synas att man har levt...
Likt skor... vore konstigt om skorna var vita efter 10 år
Skavankerna blir som små minnestecken om vad man har varit med om.
Flawless är ointressant och oförutsägbart.
Min mamma brukar prata om kroppen som en kostym
alla har en kostym, men vi ÄR inte vår kostym.
Jag vill gärna att min kostym ska vara som ett målarförkläde
fullt med färg och använd till den milda grad att man till slut
börjar lappa den.
Jag och Johanna har iof bara haft våra skor i typ en månad
ska bli intressant om dom överlever sommaren....

onsdag 22 april 2009

Min frukost idag är banne mig...

....det finaste jag har sett sen.......
...Sundsvall brann ner (gammalt uttryck hos oss kompisar).
En sån här frukost måste ju dokumenteras
och förtjänar ett eget inlägg, tycker jag.
Löjligt god och nästan nördigt nyttig!
Barah recept:
1 dl havregryns gröt
1 äpple i bitar
1 kiwi i bitar
1 tsk krossade linfrön sprinklas över

måndag 20 april 2009

Den nakna cellisten

I helgen

Blå himmel! I lördags var jag ute på en solig promenad med S på Djurgården. Egentligen skulle jag ligga hemma å kurera mig från min hosta fast solen sken så fint utanför fönstret och TV:n har ju som sagt "checkat ut" så det kändes så extremt trist att vara hemma. Vi mötte upp J och hennes nya kärlek på en fika. Två utgångar har jag även hunnit med i helgen. Riktig kul kul faktiskt det känns som att det var ett tag sen. I fredags spelade P skivor på Vampire L och gissa om jag kom i rättans tid - jag gled rakt in i århundradets (ok liten överdrift) grymmaste gitarr rif - Beat it med Michael Jackson. Tur att jag hade dammat av min gamla luftgitarr! I söndags firade jag påsk nr 2 hos mina kusiner. Det blev som väntat grym mat å dans - bra helg!

fredag 17 april 2009

Frustrationen har nått sitt klimax

Okay. Jag å Helena hade vårt andra grupphandleda möte idag för C-uppsatsen Mötet höll på i två timmar. Och sanna mina ord det var två timmar av inre...tortyr. Bakgrunds info är: vi fick inte plats att skriva vårt arbete på den institutionen som vi tillhör vilket betyder att vår handledare inte har kompetens för vårt skrivområde och ingen förförståelse för vårt ämne. Det har lett till en dålig/märklig kommunikation till att börja med.
Vart ska man börja? ledordet i dagens frustrationen stavas; dravel.
Den som står för det kvalificerade dravlet är vår handledare. Som pratar så långsamt att det kryper i kroppen och man till slut börjar höra inre demoner. Grejen är att han handleder hela 17 arbeten vilket gör att man måste kämpa för att få tid med honom. Eftersom vi var flera arbeten där idag fick man 30 min till sitt förfogande. Det här visste vi på förhand så därför hade vi förberett oss väl genom att skicka in texten iförväg så han ska ha tid att läsa, vi har även bifogat tre frågor som vi vill använda tiden till att prata om. Vi har tagit med relevanta papper, pratat ihop oss innan.... varit galna pluggisar helt enkelt.
Men vad händer? Jo det visar sig att han inte har läst texten, inte riktigt har fattat vad vi skriver om och en en gång spenderar typ 15 långsamma minutrar att diskutera vad vi heter. Dom andra minutrarna spenderade han med att förstå kärnan i vårt ämne som vi klart och tydligt har skrivit! Varje eeeeeeehhhhh eller jja ni, som kom ur hans mun tog typ 7 min var. Jag har varit hostig och hes hela veckan så ju längre in i frustrations-mötet blev jag bara hesare och hesare och han pratade bara långsamare och långsammare, och avslutade med århundradets långsammaste; eeeeeeeeeeeehhh jaaa niiii....Waste of time! Sen tvingas vi sitta och lyssna på andra arbeten och hålla inne vår frustration som kändes som en inre myrstack som förökar sig i lavinfart.... det var pain rakt igenom....... (observera hur sjukt allvarliga vi är på första bilder hehe det var precis efteråt)
Det här måste ha varit det mest negativa inlägget i min korta blog historia.
Så med det ur mitt system, ska jag nu gå och fylla på det med "några kalla". Oj vad fint det kommer sitta.
Fred och kärlek!

torsdag 16 april 2009

Vår TV har trillat av pinn,

kastat in handuken, dukat under, tackat för sig, checkat ut, kolat vipen, slutat, stupat, cashat in sista checken, trallat på sista versen, gått till de sälla jaktmarkerna, tagit in tofflorna, flyttat till en enrummare, tagit ner skylten, bytt planhalva... somnat in.
Det hela hände för några dagar sen, lugnt och stillsamt.
Jag försökte trycka på TV:n och allt som visas på skärmen var ett blått streck. Jag prövade igen och inget livstecken. Over and out skulle man kunna säga.
Dom första två dagarna gick jag å Jonas runt å sa - åh vad skönt vem behöver en TV igentligen! Fast jag ska erkänna att även om vi bara hade tre kanaler är de lite jobbigt. Jag har speciellt vant mig vid att kolla nyhetsmorgon när jag äterfrukost. Det positiva har väl varit att man får mer gjort om kvällarna och vi spelar mer Yatzy-Maxi.
Kvällens resultat: Jag vann! med 325 mot Jonas "ynka" 279. Båda hade hela 5 strykningar.

tisdag 14 april 2009

Tusch måla med tusch

Har målat några damer i tusch (se förra inlägget).
Hittade några lyxigare pennor hemma av märket"promarker" som jag har använt mig av. Jag skulle vilja köpa fler pennor, har fått mersmak känner jag. Problemet är att jag inte är så bevandrad på tuschpennor-scenen. Nån som har nått bra tips på prisvärda grejor?
Vore även bra att ha några schyssta pennor eftersom jag å min kollega "Kom Ketchup" eller Helena som hon även kallas har börjat dokumentera vårt gemensamma c-uppsatsskrivande genom en daglig strip. Alltså dagen sammanfattas med nån/några rutor serieteckning. Vansinnigt kul tycker vi och väldigt internt kan man säga. Vi har många starka sidor (som vi kommer visa prov på i examensarbetet hö hö) fast serieteckning är nog inte en av dom. Får se om vi "tusch" lägga ut nån strip här på bloggen nån vacker dag..
förstår att väntan kan bli ooooooolidlig (Peter Harysson),
tills dess får ni hålla till godo med
mina tuschdamer.
Livet är skört
livet är konstigt
livet är stort, fast igentligen litet
det lilla syns inte
det lilla känns bara
det lilla doftar ibland
det lilla vill inte
fast det lilla kan
Det har varit en behaglig dag idag. En sån där dag utan några konstigheter. En dag i perfekt tempo. Pluggade på förmiddagen. Lagade bokstavligt talat den blekaste middagen till M och pojkvän. Hängde med kära M hela kvällen som är bosatt i London men varit i Sverige över helgen. Vi kom in på ett mycket viktigt samtal om heta 90-tals trender. Ämnet har snackats förr men det slutar inte fascinera. Jag tror för egen del att det kommer vara ett sånt mode som man aldrig riktigt kommer kunna stå för. Jag menar om framtida barn kommer fråga vart jag gömt undan mina långa beiga tajta kjolar med slits, savann-byxor, lack skor, buffalos, fruit-of-the-loom tröjor, fila dojor med gigantisk plös, och magtröjorna (tröjorna som slutade exakt vid byxkanten fast som i tvätten krympte och blev ofrivilliga magtröjor) kommer jag förmodligen förneka allt samröre med dessa attributer. Okay jag har inte ägt allt det jag nyss räknade upp, men tyckte fortfarande att det har varit jäkligt hett. Dom som kände mig på den här tiden vet även att det var den berömda "knut-tiden" för min del. Hade alltid en stor knut i nacken. Och beiga kläder. Jag och min klasskompis sydde in våra 501:or så grovt att vi hade problem att ta oss till NO salarna som krävde att man gick upp för två trappor.
Måste även ge lite KÄRLEK till tre små knattar. I min kompiskrets har tre bebisar kommit till världen. Två är tvillingar och den tredje kan man se jätte fina bilder på hennes mammas blogg prylpinglan.
Fantastiskt att det fungerar på riktigt det där med barn. Var lite orolig ett tag att Prylpinglans mage innehöll en alien alternativt en jätte bulle.

tisdag 7 april 2009

Så 90-tal

Nostalgi så det förslår.
Fick knappnålen av Erika
här om veckan, hade en sån här på mellanstadiet tror jag.
Minns ni?

Julen varar än till påska....

Varje morgon när jag är ute och joggar (oj då fick jag det sagt igen här på bloggen) så springer jag förbi den här granen. Den har legat på samma ställe i typ en vecka. Eftersom jag vet det, kan man ju dra slutsatsen att jag har har joggat varje dag i mer än en vecka, hör och häpna. Som en instickare har jag läst på systers blogg att hon är flitig å joggar - bra Johanna!
Ok, tillbaka till granen.
Personen som kände att nu lagom till påsk kan det vara läge att göra sig av med granen har nog lyssnat noga på "Nu är det jul igen". För i den melodin får man ju klart och tydligt veta att; "julen varar än till påska...". Här i låten kommer ett viktigt Fast;
"..fast det var inte sant, fast det var inte sant
för däremellan kommer fastan".
Jag har fastat ett fåtal gånger och tycket att det är en fantastisk grej på många sätt. Den ortodoxa fastan innebär till skillnad från ramadan att man får äta när som helst, men inget animaliskt. Man blir en vegan helt enkelt. Tanken är att känna på hur det är att inte ha mat i överflöd. Man ska försöka att vara givmild och tänka mycket på medmänniskor i svältande situationer. Okay nu bor vi i ett land där det finns mycket " vegan mat" men ändå. Slutklämmen när påsken kommer och man får äta all den mat som lagats - vi snackar njutning på hög nivå! Åhh det vattnas i munnen bara jag tänker på det. Jag fastar som sagt inte i år, men andra släktingar gör det så det kommer det vankas "soulfood".

lördag 4 april 2009

Donnor i Dior

Här kommer några fler bilder från min gamla "nya" tidning. Tycker det finns ett sånt fantastiskt uttryck i bilderna och intressant komposition. Något man inte ser i dagens modetidningar. Kolla kvinnornas blick - eldiga, självsäkra, och vackra....

fredag 3 april 2009

Damernas

Förra helgen var jag på vintagemässan på Enskilda Galleriet. Trevligt och dyrt kan jag sammanfatta det med. Jag inhandlade en gammal portfölj, en modetidning från 1953 och en liten grej till en "liten tjej" som skulle ha sett världens ljus den 28:e ;-)
Är nog mest nöjd med tidningen som innehåller roliga reportage och fina Dior klänningar. Man slås av att det inte har hänt så mycket på 56 år. Det centrala är hur du fixar den snygga slanka kroppen. Vad som skiljer nutid från dåtid är metoderna till att nå den perfekta kroppen.
På mitt-uppslaget är det stort reportage om korsetter. Man får även veta att korsetten är svaret. Den trollar nämligen bort fula linjer, och ger dig din ideal kropp. Själv var jag uppe kl.07:30 och joggade (så fick jag det sagt). Varför använder vi kvinnor inte korsetter idag?
Jag menar risken att svimma för att korsetten snörats för hårt, borde va smällar man få ta. Eller som det klassiska ordspråket lyder; vill man vara fin får man lida pin. Jag drar dock slutsatsen att funktion inte stod i centrum på 50-talet. Jag menar en korsett är ju inget man hoppar i, och "Amerikas mest efterfrågade BH" tror jag inte att en ammande mor skulle köpa.....
Fast nu när jag tänker på det funktion vs. snygghet? Jag tror att jag lägger ner joggningen och satsar på att byta ut bikinin till en badräkts-korsett.

torsdag 2 april 2009

animalist

Pratade precis med mamma och hon har bestämt sig för att bli vegetarian Om mamma har gjort valet att nu bli vegetarian, undrar jag vad hon var innan? Det är så lustigt när man tänker på det, att vi säger att vi ÄR en massa saker. Det är oxå lustigt vilka innebörder vi tillskriver dessa ÄR. Vegetarianer är ju ett hippie/konstnärsfolk med bruna kläder, dreads, mycket armband som lyssnar på Bob Dylan och odlar Marijuana på bakgården. Som vegetarian äter man främst linser, bönor, groddar och sånt. Man är en nyttig person som brinner för att rädda den utrotningshotade torsken. Ska bli intressant att se om min kära mor anammar något av dessa attributer. Vi som utgör normen behöver inte identifiera oss med en identitet som allätare. De som avviker däremot.... vad är motsatsen till vegetarian? animalist? Som vägrade äta grönsaker, frukt och böner och endast sånt från djurriket.
Här om kvällen sa J att han inte orkade fixa middag. Han sa att han tänkte äta något vegetariskt. Min inre bild om vad hans middag skulle innehålla krockade med den verkliga tallriken; havregryns gröt med sylt och mjölk.
PS. mammi jag är stolt över dig och ditt val att "go green". Tror på det!