lördag 27 juni 2009

Må du vila i frid Michael

Sammanträffande eller inte, men den kvällen Michael gick bort satt jag å mamma och pappa och lyssnade på Michael och J5 på Spootify............. Som en chock fick jag sen beskedet tidigt igår morse. Fast kanske var det ingen chock med tanke på allt han har fått utstå........... Jag älskar Michael och för mig är han otroligt mycket större än Elvis, och förmodligen större än vi kan förstå. Han är/var en pionjär och har skrivit en sån galen historia och jag känner mig välsignad att ha fått växa upp med hans musik. Igår var jag på Joels stora grillfest i Haga parken och det var MJ musik för hela slanten, och det fortsatte vi köra på Klubban. Det här blir ett hyllningsinlägg.

tisdag 23 juni 2009

Sommarens första dopp!

Idag badade jag ute för första gången i år. och det var skönt eftersom jag höll på och smälta ner till en liten pöl. Jag och Erika badade inte i det renaste vattnet i stan, om man säger så..... det fanns nämligen en skylt brevid där det stod " att bada i vattnet rekommenderas inte". Fast det brydde vi oss inte om. Alltså, att bada i sjöar är det bästa jag vet för att det känns så naturligt å skönt... men det är även det värsta jag vet pga mina nojjor för att möta fiskar eller ett lik. Jag vet.. den platsen som det är mest troligt att möta fiskar på är i vattnet. Men jag är skrajj för den sure gammel-gäddan som ligger och lurar eller kanske någon outforskad fisk som med sina fenor drar ner mig i foten....... oddsen för att stöta på ett lik i vattnet lär vara små...
När jag och min kusin Evelina var små brukade vi skrämma upp varandra att det fanns hajar i vattnet. Och för att spä på detta brukade Evelina simma långt ner i vattnet så att hon inte syntes och jag trampade vatten döds skrajj över vart hon var..... plötsligt kände man en hand som snabbt drog ner en i vattnet......det här kan iof fortfarande hända hehe... även om hajar inte är något jag är rädd för längre så lyckas jag nästan varje år komma över någon artikel om någon stackars familj som hittar ett lik i vassen eller någon stackars gammal tant som blir biten av en gädda i tån..... Men jag lovar er att i år ska jag vara stark och kanske övervinna nojjorna och reclaima vattnet, så de sa.

torsdag 18 juni 2009

På sommarlovet kan man paddla, promenera och fika.....

Jag å Kom Ketchup beslöt oss igår för att omfamna de kyliga sommarvindarna med bara ben och kanotpaddling. Vi hängde i mina hemtrakter och med frukt och kaffe begav vi oss ner till Brunnsviken och hyrde en Kanadensare. Vi paddlade å paddlade solen tittade fram bakom molnen. Såna där perfekta fantasimoln som kan förvandlas till vad som hellst.... Vi såg fiskmåsar och skäggdopingar som dök efter fisk, vi såg även en eller kanske två nakna män på en stenhäll....... med en kraftig motvind anledde vi till fantastiska Kafè Sjöstugan som ligger nere vid vattnet i Bergshamra.... där är det härligt att vara bland udda stolar, goda och nyttiga grejer och massa konst/skaparprojekt som pryder kafet. Jag åt en ärt- och löksoppa och Helena åt pannkakor. Jag klunkade i mig en hel termos med kaffe.... sen paddlade vi tillbaka nöjda och belåtna och snipp snapp snut så var den sommarlovsdagen slut.

tisdag 16 juni 2009

Brunt å turkos i sovrummet

Vårt sovrum är ett litet litet kryp in. Lägenheten är från 1930-talet och på den tiden verkade matplats värderas högre än sovplats. Så vi sover i "matrummet". Jag gillar verkligen kombon turkost och brunt. Köpte det bruna överkastet och gardinerna på Ikea häromdan. Överkastet är ett sånt där tjockt som man kan slänga sig på, läsa en bok och vila på utan att bäddningen förstörs.

måndag 15 juni 2009

Om jag blev glad när....

..jag var hemma hos Prylpinglan och P i lördags och blev tillfrågad att bli gudmor/fadder till lilla Lisia. Jätte glad blev jag!! Jag fick även ett litet hänge föreställande ballerinaskor, tänk att lilla Lisia endast 2 månader gammal visste om att jag e svag för ballerinor. Nu sitter jag och funderar på min kommande uppgift som vägledare. Jag tänker att det kommer ju förmodligen bli jag som får uppfostra ´na..... ;-)

lördag 13 juni 2009

Min första sommarlovsdag!

Japp, nu har det sköna sommarlovet precis börjat. Jag vaknade upp imorse och insåg förvånat att jag låg ovanpå den fint bäddade sängen med kläderna på och en seveneleven påse brevid mig innehållande en skvaller tidning och ett paket polarbröd?!!....... för att spola tillbaka bandet igår så hände följande:
Dagen började med att jag gick upp och sa hejdå till Jonas som bilade till Norge med bröder och far för att hälsa på en annan bror. Jag möte upp Helena i skolan i vanlig ordning. Det som dock inte hörde till den vanliga ordningen var att innan lunch gjorde vi något som vi aldrig har gjort.... vi lämnade in den slutgiltiga versionen av c-uppsatsen!!! Så skönt!!! Fast det var oxå en känsla av vemod.... Efter det gick vi och möte upp gamla klasskompisar på en restaurang. Skoja inte att det regnade katter och hundar. När vi kom in på restaurangen var våra tygskor totalt dränkta hehe. Vi åt lunch, babblade.... Sen lämnade vi restaurangen vid 3 tror jag? Plötsligt hör jag Yllis komma med det fantastiska förslaget; - nån som vill ta en öl? Givetvis kände jag sommarlovet måste ju firas. Vi drog till det "exklusiva" Dovas på Fridhemsplan...... Och många timmar senare beger jag mig hem, hyfsat rolig i hatten.... Och vaknar således upp "pigg som en nötskrika".
Nu ska jag bege mig ut på stan och strosa, göra ärenden. Sen hem till mamma och äta injera, mums. Och på kvällen ska jag hem till Prylpinglan! Trevlig dag vänner!

torsdag 11 juni 2009

Älskar min regnbågsbänk

Idag sken solen. Fast i många dagar har det regnat, och regnet har smattrat mot min favorit bänk. Jag cyklar och går ofta förbi den. Och varje gång blir jag varm i själen. Ja den här bänken har en sån effekt på mig. Den är ju så fin. Varför är inte alla bänkar i regnbågens färger? Vid närmare eftertanke så har jag aldrig suttit på den. Det ska det bli ändring på....

onsdag 10 juni 2009

Om opponering, syster, kalaha, utebliven träning å sånt...

Idag har vi haft opponering och det gick väl helt ok antar jag. Vi har några småändringar som ska göras innan vi lämnar in c-uppsatsen på fredag......
....... när jag cyklade hem i regnet kände jag telefonen vibrera i fickan....det ringde.... när jag fått upp luren ser jag att det är det tredje missade samtalet idag från ett skyddat nummer....det finns ett medelande på telesvararen..... en tjej med ljus och suuuuuper trevlig röst kvittrar ......... - Hej mitt namn är Lisa och jag ringer från SATS! Jag tänkte bara höra hur det går med träningen? Hoppas att det går bra! Du har ju inte varit här och tränat på ett tag så jag tänkte bara hör bla bla bla...... Sen när har det blivit okay att bli hånad bara för att man inte har orkat pallra sig till träningen på... en evighet? och att hon har mage att fråga mig hur det går när hon säker är medveten om exakt hur längesen det var jag tränade där!....... Undrar hur det blir när man väl går dit?! Kanske tvingas man sätta på sig en T-shirt där det står "Jag har inte tränat på 159 dagar", personalen står och småskrattar, fäller krokben och skrattar när fettet dallrar. Och så blir man tvångsmatad med proteindrycker, och så låser dom fast en i roddmaskinen tills man har förbränt alla bira (dom har tvingat än att berätta att )man har druckit....... :-).....undrar om man ska vara lite orolig nu.... det är nog bäst att gå dit i lösmustasch, hatt å långrock nästa gång.....
Jag å Johanna spelade Kalaha i evigheter igår...... väldigt kul tills man inser att lillasyster är bättre;-).....

tisdag 9 juni 2009

Min TV kom hem från verkstan idag!

Som jag tidigare har nämnt så pajade min TV för längesen. Och idag fraktades den hem och nu sitter jag i soffan och tittar på den fungerande TV:n. Skönt!

onsdag 3 juni 2009

En del säger hunschex...

Jag gillar hudkex, fast har aldrig riktigt tänkt på det tidigare. Köpte det fina Maija Isola (Marimekko) tyget på tradera. Och varje dag cyklar jag förbi massa hundkex...........
Hittade ett litet grönt budskap idag. Och det passade så bra. I mitt huvud har det i 10 veckor pågått en slags rusningstrafik av c-uppsatstankar....som dom senaste dagarna har liknat Tokyos tunnelbannor...... men idag lämnade vi in.... och om en vecka blir opponeringen... och nu ska jag stanna upp och kliva ut ur rusningstrafiken...... ta emot kyssen.....påbörja den lugna stressfria tankepromenaden........och skicka vidare kyssen till den som vill ta emot den!

tisdag 2 juni 2009

Det här är ett instrument....

...som i fredags förvandlades från den annars så rostiga soptunnan till ett fantastiskt slagverk.
Jag och Bagera hängde i parken och hade kvällspicknick samt övade på några "badminton-trix". Vi hör trummor och takter som lockar, vi ser massa människor som rör sig i takt, vi ser eldslukare......jag tänker carneval i Rio..... man ser inte så noga.... det har blivit mörkt och vi står under en gatlykta på gångvägen och spelar badminton ......tillslut kan vi inte motstå..... takterna och trummor i försommarnatten drar oss från vårt badmintonspel till andra änden av Tanto.....vi närmar oss... och finner dom mest kreativa människor jag har skådat på länge..... några släpar dit en till soptunna....och helt plötsligt finns där även en trumpet......
Jag säger som Coldplay, "We live in a beautiful world -yeah we do yeah we doo"